сряда, 23 април 2008 г.

Училище за мъже


Аз. Защото не е наложително да сменяш пола си, за да си егоист. Даже като се замисля, не ми се сърдете, скъпи жени, ние сме някак по-осъзнато егоистични от мъжете. Такива сме по отношение на любовта, на децата, на кариерата, на приятелите, на свободното си време... Ние осъзнато сме в центъра на Вселената и се сърдим, когато ни пратят на Меркурий ... Тъпо ни е. Започваме да страдаме. Добре, че там времето е друго и годината е само няколко седмици... Преглъщаме егото си, но пак продължаваме да ...
Искаме. Искаме да сме харесвани, искаме обич, уважение, искаме да ни ценят, да ни глезят, да ни обличат, да ни събличат, да ни разхождат, да ни хранят... Искаме сигурност в работата, в секса, във връзката, искаме да ни ценят 24 часа в денонощието. Искаме повече права за жените. Искаме самоличност и запомняща се визия. Искаме да сме "най-хубавата", "най-умната", "най-чаровната" в офиса, на партито, в банята... Понякога обаче искаме само един спокоен ден, да боледуваме от заушка, но пак да ни казват, че сме красиви... Понякога искаме твърде много... Просто някой да се сгуши до нас, когато сме най-грозни и най-уморени... Някой, който не иска нищо. Само да се сгуши до нас. Понякога искаме всичко, защото го...
Заслужававаме... Не сме виновни, че са ни направили толкова съвършени :) Какво да се прави, взели сме най-хубавото от вас, мъже... Питате се защо искаме още, когато няма... Шегувам се. Преди точно 2 години един мъж ми каза, че вече не се чувства окрилен. Нито съм му давала крила, нито съм му ги взимала. Просто спрях да го правя щастлив. Не беше нарочно, стана постепенно и без да го искам. Просто си казах , че сами се учим да летим ( аз не съм Господ ) и че всеки заслужава да бъде щастлив. Аз, повече, след като той вече е бил :) Все пак трябва да има и баланс. Иначе е кофти. Падаш от високо и не падаш в Рая. Заслужаваме всичко, защото вече отдавна сме си го заслужили ... или отслужили... И, стига сте се стряскали... Какво си мислите, че значи "всичко"... От вас, мъже, не искаме да ни давате крила. Тях вече си ги имаме, ха-ха... Не искаме да ни повтаряте колко много ни обичате и ще е добре да можете и без нас. Искаме само това, което можете да ни дадете... сами. Един разтоварващ ден в парка, малко масажче, защото сме схванати, една още по-разтоварваща секс вечер, може и да е по-малко от 10 мин, може да свърши преди да е започнала, просто да я има, да я отбележим в тефтерчето... И изобщо не ни е нужно да водим дълги разговори, но, да, понякога имаме нужда от съвет, дори и да не сте ни слушали, дайте го. Няма да го вземем насериозно, но ще ни стане хубаво..., че сте опитали да ни помогнете. Иначе другото го можем и сами. Нещо повече, можем го добре, понякога по-добре и от вас, да не кажа винаги...

Любов. Ако ви споделя, че любовта на жената минава през сърцето, ще ви излъжа. Не минава само оттам. Минава също и през тялото - и през стомаха, разбира се (направете ми романтична вечеря и ще видите колко много ще ви обичам ), пътува по вените, в кръвта, изтича от капилиярчетата, просмуква се във върховете на пръстите... С тези влюбени ръце после ви прегръщаме... Остава й по устните ни. Затова са толкова сладки и затова искате да ги целувате. Не само защото ви привличаме физически... И не се залъгвайте, обичаме толкова силно само веднъж. После пак "минавате" през душата и тялото ни, но по-спокойничко, по-неистински, не така бурно и с по-малко последици... За нас, но и за вас. Защото вие, естествено, сте влюбени "по свой си начин", но също ни обичате с тялото и душата си... Защото това е любовта... А, за да я изпиташ, са необходими доста повече от четири елемента, Ванка :) Да речем , пет, шест, но и всичките да минат през теб като руски танк... Не се знае дали няма да те смачкат... Ако си Чарли Шийн в "Смотаняци" може и да оцелееш... Но, не си. След това ни боли и двамата. Признавам ви го. Боли ви. Сигурна съм. Но ще ви мине. Като на куче. На нас като на мечка. Малко по-бавно, малко по-трудно, но е лечимо... Просто трябва да продължиш напред. А, за да продължиш ти е необходима...

Смелост... Скъпи, мъже, не само на вас ви липсва... То е номерът с мъничката Рая. Веднъж се опари на печката и вече я заобикаля в радиус от 5 м... Тя не знае какво е това, но знае, че от него ще я заболи и гледа да се предпази сама. Рая е само на 1 год и 4 месеца. Колкото и да не искам да си го призная, даже сме си по-страхливи и от вас. Въобще не обичаме да горим нежната кожа на сърчицето си повече от два пъти. Че това болка ли е, която да изтърпиш доброволно ...И то заради кого?! Шегувам се. Понякога наистина си струва. Затова не бива толкова много да се пазим. Не сме страхливи по природа. Напротив, силни сме. Можем да понасяме болки, които нямат нищо общо със смешното любовно разочарование. Не само родилни. Всякакви.




Секс. Кой ви излъга, че мразим сутрешния секс? Кое ви кара да си мислите, че сме по-малко сексуални от вас? Е, да, простете, не мислите така :) Е, да, ама сме... Вие можете да издържите "без нищо" най-много 40 дни и 40 нощи ( абе, май само на филм се случват такива чудеса )... Ние - 40 дни, 40 нощи и 4 часа ... :) Последните четири минути не ги броим, защото са насън :) Тоест доста повече от вас. Когато сме в компания, не ви обсъждаме "мъжкото достойнство"... Говорим за мъжкото достойнство на другите мъже, или колко по-мъжко е то от вашето :) Обаче все пак, едва ли ще ви отделим повече от 30 мин. Даже и 30 мин. са много. Истината е, че можем да ви отделим и повече, но в друга ситуация, в друго време и на друго място. Истината е, че просто трябва да си "ни" поискате, но по друг начин и няма да ви кажа как. Време е да се научите да го правите "професионално". Време е да се научим да се "даваме", без дори да сме разбрали как се е случило това. Летвата е достатъчно висока, но можете да скочите доста над нея. Ако си поискате, разбира се. И все пак, истината е, че само момичетата играят на ластик... И то, когато са мънички. Истината е, че, ако опитате да скочите, рискувате единствено да се почувствате ... окрилен ( много я мразя все пак тази думичка ), защото жената е...



Хиляди сияйни слънца... Позволявам си да открадна това от един много талантлив човек, заради идеята, заради посланието... Не, едно, не две, а хиляди, хиляди... И греят, и пръскат лъчите си, които галят носовете ви... Няма нищо по-красиво от една щастлива жена. Няма нищо по-красиво от това един мъж да направи една жена щастлива... И то също може да е любов, Ванка, дори и , лишена от четирите елемента... Това всъщност е петият.


Скъпи, мъже, много сте готини, имаме нужда от вас, обичайте ни по "своя си начин". Но, недейте да убивате слънцата в нас... Хиляди са, но умират по 100 наведнъж, и понякога не са възобновяеми. Не показвайте как хиляда сияйни слънца могат да заспят за 60 сек. ... Това го знаем... Не се опитвайте да ни разберете. Не сме от Венера, но сме различни... Просто ни се радвайте... Лесно е... Не е ли?:)

8 коментара:

ivo3d каза...

Тикваа, това е много хубаво :) Интересно ми е тези неща и преди ли си ги мислила или сега дойдоха отнякъде? :)

Анонимен каза...

za Liubovta sym syglasen ... hem e slojno neshto, hem e prosto.Elementite moje i da sa poveche ot 4, neznam ... az prosto se ucha ot neshtata, koito vijdam, cheta ili useshtam ... no e vqrno tova, koeto zaedno razbrahme predishnata sedmitsa - samo myjete mogat da bydat analizirani! Predpolagam,che tova se dylji na fakta,che povecheto vidni analizatori sa myje.Eto zashto, kogato edna jena govori tolkova izkrenno za sebe si i za drugite jeni... vseki edin myj trqbva da chete vnimatelno. Nie sme razlichni no liubovta ni pravi ednakvo shtastlivi:)... nali Kraske ?

Kraska каза...

Taka e, Vanka :) Ivko, na teb kazvam "ne"... Ne sym gi mislila vinagi .... Dojdoha ot nqkyde ... :) I ne syjalqvam :) Celuvki i na dvamata :)

Анонимен каза...

Da, Kraska ...Da, Vanka..Pravi ste..Ivo i ti si prav:) Az 6te kaja samo...Obi4ajte se, no naj-ve4e, obi4ajte sebe si ..a da obi4a6 sebe si ..tova e da se 4uvstva6 6tastliv s tozi , s kogoto si.. Bez zna4enie, kolko angajira6to e..nali, Kraske? A..i nali si spomnq6 kakvo kazva6e na vremeto..Sexy , no s principi:)
pojelavam ti, edin ot tezi principi da ostane..6tastieto:) Love you

Boyan Zahariev каза...

Да, Миле, наистина човек трябва да обича и себе си, а това не бива да е свързано с егозъм. Понякога трявба да дадеш малко свобода на човека, който обичаш. Иначе го приема като даденост, като нещо твое си. Притискаш го силно в егоистичната си прегръдка и убиваш любовта и после те боли, ама много. Ta, не е толкова лесно нещо да обичаш. Да рави те щастлив, но не е лесно.
А иначе, Красе, пак си много много добра в писането, а това са ти най-съкровените мисли. И всичко е много искрено, много парещо.

Анонимен каза...

Красе, това, че мъжете "обичат по свой собствен начин" е така. Ти си напълно права:)Всъщност това е най-ценното според мен.
Понякога сме големи егоистки - искаме да ни отделят внимание така както НИЕ искаме, така като си го представяме...и накрая какво излиза-летим в облаците и си мислим, че мъжът до нас е длъжен да бъде този от нашите образи. Но не-той е по-реален, по-истински, по-мъж.
Хубавото е, че когато те ни обичат, ни обичат истински, на 100%.
Сави

Анонимен каза...

Nasalziha mi se o4ite, nikoga ne sam 4eka po-hubavo ne6to za genata, lubovta i ...Ivanka

Anastasia каза...

you are beauty!